The Atrium

Hogan Lovells & CMS & MVSA Architects & Victory Advisors & Icon Real Estate & Bouwbedrijf de Nijs & Vink Bouw & CMS & Optiver & Vondelgym Hogan Lovells & CMS & MVSA Architects & Victory Advisors & Icon Real Estate & Bouwbedrijf de Nijs & Vink Bouw & CMS & Optiver & Vondelgym Hogan Lovells & CMS & MVSA Architects & Victory Advisors & Icon Real Estate & Bouwbedrijf de Nijs & Vink Bouw & CMS & Optiver & Vondelgym Hogan Lovells & CMS & MVSA Architects & Victory Advisors & Icon Real Estate & Bouwbedrijf de Nijs & Vink Bouw & CMS & Optiver & Vondelgym

The Atrium

Een icoon transformeren tot een full-service complex van wereldklasse.

Het Atrium, een echt herkenningspunt op de Zuidas dat er al sinds de jaren 70 staat, had een update nodig. Dankzij een grondige transformatie is het zoveel meer geworden dan alleen een kantoor. In plaats daarvan is het vandaag de dag een faciliteit van wereldklasse die synoniem staat voor service en gastvrijheid.

Legendarisch
Sinds de begindagen van de Zuidas heeft het Atrium-gebouw een legendarische status. Begin jaren 2000 was het echter tijd om het Atrium opnieuw uit te vinden voor een nieuw tijdperk en een nieuwe Zuidas. Met diep respect voor het oorspronkelijke ontwerp was het belangrijkste doel om volume toe te voegen en het gebouw transparanter en toegankelijker te maken voor de buurt.

ArchitectenMVSA Architects
InvesteerderIcon
AannemerBouwbedrijf de Nijs & Dura Vermeer & Vink Bouw
Het Atrium:
Een project waar de meeste mensen voor weg zouden lopen in 2013.

Alles is mogelijk
Het verhaal van Het Atrium begint in 1976. Het was toen het nieuwe hoofdkantoor van de NMB Bank. Afgezien van dit iconische, solitaire gebouw was de Zuidas niet meer dan een leeg landschap aan de rand van Amsterdam. Ongeveer dertig jaar later was de heruitvinding van het Atrium en een nieuwe Zuidas een uitdaging die lag te wachten om te worden omarmd. Alles wat nodig was, was een 'alles is mogelijk'-houding en een gedurfde ontwerpvisie, om het gebouw een plaats te geven als de helderste ster aan de skyline van het nieuwe stadsdeel.

Internationale bedrijfsruimte
G&S& nam samen met partner Icon het voortouw bij de ontwikkeling. Onze strategie bestond uit twee stappen. Ten eerste wilden we het gebouw in zijn oude glorie herstellen. Ten tweede wilden we het transformeren van een gewoon kantoor tot een baanbrekend full-service complex. Deze aanpak paste bij onze duurzaamheidsdoelstellingen: waarom helemaal opnieuw bouwen als je ook kunt moderniseren? Bovendien sloot het aan bij de ambitie van de gemeente Amsterdam om de Zuidas te transformeren tot een echt internationaal bedrijventerrein, een brandpunt van wonen, werken en ontmoeten - met het Atrium als hart van dit nieuwe stadscentrum.

Ronde vormen
De nieuwe gevel van het Atrium is een echte blikvanger, bedacht door MVSA Architecten, dankzij de subtiel vloeiende lijnen die het gebouw integreren in de publieke context. Dankzij speciaal vervaardigd glas zijn de hoeken van het ontwerp afgerond. Grote ramen bieden een panoramisch uitzicht voor wie zich binnen bevindt, terwijl voorbijgangers een glimp kunnen opvangen van de aangelegde tuinen van het gebouw die van buitenaf zichtbaar zijn.

Vijfsterrenhotel allure
Naast de renovatie van het bestaande gebouw werden twee nieuwe torens toegevoegd. Deze bieden niet alleen meer kantoorruimte, maar ook openbare en commerciële ruimtes. De huurders van het gebouw kunnen ook genieten van vele interne diensten zoals een stomerij, een wasstraat, een grote fitnessruimte en een restaurant. Het nieuwe Atrium heeft de uitstraling van een vijfsterrenhotel en is ontworpen om huurders, gasten, bezoekers en het grote publiek te verwelkomen met een onberispelijke service en gastvrijheid.

No one had done anything as complex or ambitious before, totally unprecedented. We had to start from scratch – four years of incredible teamwork made the impossible, possible.

Hendrik Jan Schimmel, Rutgers & Posch

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op