Pontkade 1, 2 & 3

Moke architecten & Architecten Cie & VolkerWessels & Kondor Wessels Amsterdam & Ahold Vastgoed & Patrizia Moke architecten & Architecten Cie & VolkerWessels & Kondor Wessels Amsterdam & Ahold Vastgoed & Patrizia Moke architecten & Architecten Cie & VolkerWessels & Kondor Wessels Amsterdam & Ahold Vastgoed & Patrizia Moke architecten & Architecten Cie & VolkerWessels & Kondor Wessels Amsterdam & Ahold Vastgoed & Patrizia

Over Pontkade 1,2 & 3

Pontkade vormt als architectonische “frontrunner” van NDSM, een opkomende wijk in Amsterdam-Noord, een verbinding tussen haar industriële verleden en haar bruisende toekomst.

Gebouwd op een Amsterdamse pontsteiger, verwelkomt De Pontkade de nieuwkomers uit de binnenstad in het 'nieuwe land'. De Pontkade zelf is een blok, waarbij elk deel zijn eigen architectuur en gevelmateriaal heeft. Wat ze allemaal delen is het rauwe en stoere karakter van de scheepswerf en een functionele architectuur, die past bij de industrieel efficiënte logica van de oude locatie. Het gedetailleerde gevelontwerp en de behaalde evenwicht tussen alle onderdelen was het resultaat van een fijne samenwerking met Architekten Cie.

Het gebouw, ontworpen door de Architekten Cie., belichaamt de fundamenten en beeldkwaliteit van het NDSM masterplan wat ook ontworpen is door de Architekten Cie. Als stedenbouw in architectonische vorm stelt het een maatstaf voor de komende NDSM-architectuur.

ArchitectenArchitekten Cie
InvesteerderVolkerWessels
AannemerKondor Wessels Amsterdam
Pontkade 1, 2 & 3
Voor echte stedelingen,
die houden van een ruig randje.

NDSM-masterplan
Als brug tussen het verleden en de toekomst van NDSM heeft De Pontkade nu al een landmark-status. Met zijn karakteristieke uitstraling en woonmogelijkheden - variërend van lofts tot penthouses en luxe appartementen - speelt dit project een belangrijke rol in het NDSM-masterplan. Dankzij projecten als De Pontkade verandert NDSM in een hoogwaardig woon- en werkgebied - vergelijkbaar met stedelijke gebieden als New York, Hamburg en Berlijn.

Ambitieus
De Pontkade is het resultaat van het hoge ambitieniveau dat de gemeente en wij onszelf hebben opgelegd. Samen met Architecten Cie, die voor deze kavel één architectonisch beeld voor ogen had, hebben we deze twee deelkavels in 2 fasen ontwikkeld. De projecten hebben onderling veel met elkaar te maken: ze delen de parkeergarage, de openbare straat en de twee binnentuinen zijn verbonden door middel van een wandelroute en trappen. We zijn erg trots op dit resultaat en de verschillende samenwerkingen die hiertoe hebben geleid.

Weelderige tuin
De Pontkade combineert een verscheidenheid aan functies en typen appartementen. Bewoners zullen zeker genieten van de weelderige tuin, met prachtig groen te midden van de unieke ecologische context van het niet langer gebruikte industriegebied. Historische elementen liggen verspreid door de tuin en geven een kijkje in het verleden van deze wijk. Zo zijn oude rails gebruikt voor mobiele picknicktafels, zijn reservoirs veranderd in plantenbakken en oude stalen elementen zijn bedekt met klimplanten. 

Let’s collaborate
for better.

Pieter Raven

Developer
Neem contact op