PI59
PI59
De vernieuwing van een gebouw uit 1970 tot een open en modern boetiekkantoor van de 21e eeuw.
Mensen, vakmanschap, milieu: dat zijn de uitgangspunten voor de transformatie van PI59. Met zorg en aandacht wordt het iconische gebouw uit 1970 omgevormd tot een premium boetiekkantoor waarin welzijn centraal staat.
Icoon
PI59 - genoemd naar Prinses Irene - is een van de oudste gebouwen op de Zuidas, samen met omliggende gebouwen als het Parnascomplex (1975) en het Atrium (1972) - dit laatste gebouw is ook door G&S& getransformeerd. Vanaf de jaren '70 tot nu heeft het gebouw verschillende prestigieuze bedrijven als huurder gehad. In 2003 was het zelfs enige tijd in gebruik als school. Nu is het echter weer in gebruik als kantoor.
Stille getuige
Dankzij haar lange geschiedenis is PI59 een stille getuige geweest van de grote transformatie van de Zuidas tot het bruisende financiële hart van Amsterdam. En nu is de tijd gekomen voor PI59 om een update te krijgen en zelf een eersteklas 21e-eeuws boetiekkantoor te worden. V8 Architects, bekend om gebouwen die een balans vinden tussen mensen en hun omgeving, was de voor de hand liggende keuze voor deze herontwikkeling. Hun doel was om het daglicht te maximaliseren en in meerdere richtingen uitzicht te bieden op de groene omgeving.
Een nieuwe verfijnde look
Verfijnd en subtiel brutaal tegelijk, combineert PI59 ingetogen minimalistische elegantie met de detaillering en precisie van echt vakmanschap. Met behoud van de bestaande structuur heeft het kantoor, verdeeld over zes verdiepingen, een omvang van ongeveer 17.500 m2. Het gebouw krijgt een compleet nieuwe uitstraling; de nieuwe gevel zal voornamelijk bestaan uit grote ramen, met terrazzo ingelegd met verfijnde bronzen accenten. Door de ligging in het rustige groene landschap is de verbinding met de omgeving optimaal.
Mensgerichte werkruimte
Door het behoud van de bestaande structuur en het gebruik van bouwmaterialen met een lage CO₂-uitstoot loopt PI59 ver vooruit op de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Een innovatief energieopwekkingssysteem draagt bij aan de duurzaamheid van het gebouw. Na de transformatie is PI59 klaar voor een nieuw hoofdstuk en biedt het nieuwe bedrijven een toekomstbestendige, gezonde en mensgerichte werkomgeving.