NoordBaak

De Zwarte Hond & Kondor Wessels Amsterdam & VolkerWessels & Lieven de Key De Zwarte Hond & Kondor Wessels Amsterdam & VolkerWessels & Lieven de Key De Zwarte Hond & Kondor Wessels Amsterdam & VolkerWessels & Lieven de Key De Zwarte Hond & Kondor Wessels Amsterdam & VolkerWessels & Lieven de Key

Over NoordBaak

Een modern en levendig woonblok dat omgeven wordt door water aan beide zijden.

NDSM verandert in rap tempo tot een geliefde plek om te wonen en van het stadse leven te genieten.

NoordBaak is de volgende spannende woontoevoeging aan deze moderne stadskade, die comfort, duurzaamheid en een spectaculair uitzicht combineert.

NoordBaak is gelegen op de westelijke zijde van de NDSM-werf.

ArchitectenDe Zwarte Hond
InvesteerderVolkerWessels
AannemerKondor Wessels Amsterdam
NoordBaak:
De Parel
van de werf

NoordBaak is een spannend woonproject aan de noordelijke oevers van het IJ, perfect voor stadspioniers. Dit mixed-use project bestaat uit vier bouwblokken die vloeiend in elkaar overlopen.

Met een mix van 207 koop- en huurappartementen, en aan twee kanten omgeven door water, is NoordBaak echt een parel aan de kade.

Groen binnenplein
Op de begane grond van de NoordBaak bevinden zich de algemene voorzieningen en commerciële ruimten. Het heeft ook parkeerplek met veel ruimte voor fietsen, scooters en auto's. Er zijn meerdere oplaadpunten aanwezig. De bewoners van NoordBaak zullen ook erg blij zijn met de unieke binnenplaats. Deze groene oase ligt in het hart van het complex en verbindt alle vier de gebouwen met elkaar. Hier kunnen bewoners tot rust komen en contact leggen met hun buren. De binnenplaats zorgt voor een welkome ontsnapping aan de stedelijke drukte.

Bodemenergie
De natuur inclusieve tuin van NoordBaak is niet het enige duurzame pluspunt van het gebouw. Het is ook BENG-gecertificeerd, wat betekent dat het aan alle eisen voldoet om een 'bijna energieneutraal gebouw' te zijn. De energievoorziening van NoordBaak is aangesloten op een WKO-installatie: een systeem dat het gebouw verwarmt of koelt door middel van bodemenergie. 

Rolstoelvriendelijk
Samen met opdrachtgever Lieven De Key realiseerde G&S& 192 betaalbare woningen voor de stad Amsterdam. Vijf van deze woningen - passend in de categorie 'sociaal' - zijn rolstoelvriendelijk, zoals aangevraagd door Lieven De Key. De realisatie van deze woningen vergde veel aanpassingen en flexibiliteit van de architect van dienst, De Zwarte Hond. Ondanks technische uitdagingen is het gelukt!

Aan de noordelijke oevers van het IJ toont Noordbaak zich aan de stad Amsterdam. Dit mixed-use project is ontworpen uit vier eigenzinnige blokken die vloeiend in elkaar overgaan.

De Zwarte Hond, architecten

Let’s collaborate
for better.

Nathan van der Werf

Developer
Neem contact op