Nautisch NDSM

dok architecten & Gemeente Amsterdam & Kondor Wessels Amsterdam & Donker Design dok architecten & Gemeente Amsterdam & Kondor Wessels Amsterdam & Donker Design dok architecten & Gemeente Amsterdam & Kondor Wessels Amsterdam & Donker Design dok architecten & Gemeente Amsterdam & Kondor Wessels Amsterdam & Donker Design

Nautisch NDSM

Een natuurinclusief, multifunctioneel stadsblok aan het IJ in Amsterdam Noord.

De NDSM-werf, een voormalige scheepswerf aan het IJ, is uitgegroeid tot een levendige en door velen gewaardeerde wijk. Nautisch NDSM, een nieuw stadsblok, voegt daar een diversiteit aan woningen, horeca en kantoorruimtes aan toe.

Stedelijk pionieren
Waar ooit enorme tankers het IJ binnenvoeren, is de NDSM-werf nu als een stad binnen een stad. Hier geven stedelijke pioniers vorm aan een nieuw stadsdeel met ruimte voor iedereen.


Nautisch NDSM maakt deel uit van deze spannende ontwikkeling. Direct aan het water met optimaal uitzicht over het IJ en de levendige jachthaven, is Nautisch NDSM een gebouwenensemble dat net zo multifunctioneel en gemengd is als het gebied zelf.

ArchitectenArchitekten Cie
InvesteerderVolkerWessels
AannemerKondor Wessels Amsterdam
Nautisch NDSM:
Filmisch mooi, geen moment hetzelfde.

Rawness
Nautisch NDSM is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente en Altera Vastgoed. Het bestaat uit 268 appartementen, een kantoorgebouw en commerciële voorzieningen, een binnentuin, een parkeergarage met 140 parkeerplaatsen en voorzieningen voor het stallen van fietsen. De bruisende sfeer en rauwheid van de werf komen terug in de gekozen architectuur. Een groene binnentuin vormt het sociale hart van het gebouwensemble en biedt de bewoners ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Duurzaamheid & kunst

Natuurinclusief bouwen
Dankzij een WKO warmte-koude-opslaginstallatie, zonnepanelen en de binnentuin scoort Nautisch NDSM hoog op de ladder van duurzaam en natuurinclusief bouwen. Met de bouw van dit gebouw voor het middenhuursegment wordt bovendien ingespeeld op de grote vraag naar betaalbare woningen. Met een directe verbinding naar de promenade en een spectaculair uitzicht over het water, wordt wonen en werken hier een unieke ervaring.

Lichtinstallatie
Samen met lichtkunstenaar Wouter Brave van XbrightFX creëerde G&S& een bijzonder ontwerp dat in de dektuin wordt geplaatst. Het kunstwerk symboliseert levenskracht en sluit aan bij de creatieve en culturele spirit van de NDSM-werf. Gemaakt van oude delen van voormalige hoogspanningsmasten uit het noorden van Nederland, zal deze lichtinstallatie zeker bijdragen aan de unieke aantrekkingskracht van Nautisch NDSM.

Let’s collaborate
for better.

Jan Schoneveld

Technical developer
Neem contact op