Mahler4

Rafael Viñoly Architects & SOM & Toyo Ito & Michael Graves Architecture and Design & UN Studio & Erick van Egeraat Rafael Viñoly Architects & SOM & Toyo Ito & Michael Graves Architecture and Design & UN Studio & Erick van Egeraat Rafael Viñoly Architects & SOM & Toyo Ito & Michael Graves Architecture and Design & UN Studio & Erick van Egeraat Rafael Viñoly Architects & SOM & Toyo Ito & Michael Graves Architecture and Design & UN Studio & Erick van Egeraat

Over Mahler4

Wonen, werken en winkelen op Mahler4. Een mixed-use gebied met Internationaal allure en het kloppende hart van de Zuidas.

Het ontstaan van de Zuidas

De Zuidas. Tot de jaren tachtig een stuk niemandsland tussen Buitenveldert en Amsterdam-Zuid. Vanaf de jaren zestig wordt de ringweg A10 aangelegd en begint de bouw van station Amsterdam Zuid. In 1973 komt het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam gereed. In 1985 wordt het WTC gebouwd. Ook komen er voetbalvelden en tennisbanen. Echte stadsuitbreiding is in dit deel van Amsterdam nog steeds taboe. De ontwikkeling van de zuidelijke IJ-oevers had de voorkeur.

Dat verandert begin jaren negentig als ABN AMRO besloot te verhuizen naar de Zuidas zoals we die nu kennen. Met Mahler 4 als een van de eerste ontwikkelingen van de Zuidas.

ArchitectenRafael Viñoly Architects & SOM & Toyo Ito & Michael Graves Architecture and Design & UN Studio & Erick van Egeraat
AannemerG&S Bouw
Programma:
In totaal meer dan 160.000 m²

Met de ontwikkeling van Mahler4 hebben wij onszelf op de kaart gezet als een ontwikkelaar die wel van een uitdaging houdt.

Jason Blackmore, Director

De architectuur van Mahler4

Mahler4
Viñoly
The Rock
Baker Mckenzie House
Toyo Ito
SOM
UN Studio
New Amsterdam

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op