Bloom Merwede

Boelens de Gruyter & Round Hill CapitalI & NBO & ANA architecten & Rijnboutt & Eefje Voogd Makelaardij & Brecheisen Makelaars & Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV Boelens de Gruyter & Round Hill CapitalI & NBO & ANA architecten & Rijnboutt & Eefje Voogd Makelaardij & Brecheisen Makelaars & Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV Boelens de Gruyter & Round Hill CapitalI & NBO & ANA architecten & Rijnboutt & Eefje Voogd Makelaardij & Brecheisen Makelaars & Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV Boelens de Gruyter & Round Hill CapitalI & NBO & ANA architecten & Rijnboutt & Eefje Voogd Makelaardij & Brecheisen Makelaars & Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV

Over Bloom Merwede

Wonen in een nieuwe groene stadswijk midden in Utrecht.

De perfecte balans tussen het stadsleven en rustig wonen: dat is waar het bij Bloom in Merwede om draait. Deze nieuwe duurzame wijk vlakbij het centrum van Utrecht maakt dromen waar.


Merwede was vroeger een industriegebied aan de rand van Utrecht. Maar dankzij de ambitieuze visie van G&S&, andere ontwikkelaars en onze fantastische partners is het gelukt om dit gebied te veranderen in een levendige stadswijk. Bloom - het deel van Merwede dat G&S& ontwikkelt - is ontworpen als een unieke duurzame stadswijk: verkeersarm, omgeven door water en veel weelderige vegetatie. En het bruisende centrum van Utrecht is op fietsafstand!

ArchitectenINBO & ANA Architecten & Rijnboutt
IngenieursVan Rossum Raadgevende Ingenieurs
Een mix van alles:
Wonen, recreëren, stedelijke voorzieningen en duurzaam groen.

Programma:
Je vindt hier een gevarieerde mix van circa 1000 woningen, variërend van ruime gezinswoningen tot appartementen. Binnen deze stadswijk ontwikkelt G&S& 218 koopwoningen: 19 gezinswoningen, 88 gewaagde appartementen en 111 stadsappartementen.

Alle woningen hebben hun eigen bijzondere kenmerken en persoonlijkheid. Van stedelijk tot groen en van industrieel tot elegant. Groene binnenplaatsen, watertuinen, speeltuinen en daktuinen dragen bij aan de gezondheid en het geluk van de bewoners.

Tweedehands staal:
De architecten van Bloom, ANA architecten, Rijnboutt en INBO, hadden Bloom voor ogen als een gezonde, duurzame en gemengde stadswijk met een enorme levenskwaliteit. Ze ontwierpen alle gebouwen met een eigen typologie, materialen en kleuren. Voor verschillende gebouwen gebruikten ze duurzame gevelmaterialen zoals tweedehands staal, hout, gerecycled glas en gebruikte bakstenen. Dankzij de droge stapelmethode kunnen de bakstenen gemakkelijk worden hergebruikt.

Merwede:
Autoluw, groen & duurzaam

Duurzaam wonen
Bij Bloom draait alles om duurzaamheid en milieuvriendelijk leven. Met dit project hebben we duurzaamheid naar een hoger niveau getild, waardoor Bloom Merwede een van de meest duurzame projecten van Nederland is. Alle woningen zijn aangesloten op een collectief bodemwarmtesysteem, waarmee duurzame elektriciteit wordt opgewekt. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem en is 50% van de daken bedekt met zonnepanelen. Zo wordt de milieubelasting tot een minimum beperkt.


Mensen en dieren verbinden
Bij Bloom leven alle levende wezens - dus mensen én dieren - in harmonie samen. Ongebreidelde natuur, groene daken en nestkastjes weggewerkt in de gevels, zorgen voor een gezond ecosysteem waar dieren als vlinders en egels kunnen gedijen. Maar ook menselijke verbindingen gedijen in Bloom: wekelijks worden er evenementen georganiseerd door de huiseigenaren, zoals festivals in de zomer en diverse workshops. Tot 600 creatieve bedrijven hebben zich in het gebied gevestigd, net als verschillende restaurants en een bierbrouwerij. Dat is pas het goede leven!

Koop & huurappartmenten

Voor stads- en natuurgenieters, vrije vogels en zonnestralen.

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op