Wonderwoods

Stefano Boeri Architetti & MVSA Architects & a.s.r. real estate Stefano Boeri Architetti & MVSA Architects & a.s.r. real estate Stefano Boeri Architetti & MVSA Architects & a.s.r. real estate Stefano Boeri Architetti & MVSA Architects & a.s.r. real estate

Over Wonderwoods

Twee groene torens in hartje Utrecht. Wonderwoods is veel meer dan enkel een gebouw.

Het groter geheel
Door de conventies van stedelijke architectuur radicaal te doorbreken en mensen weer in contact te brengen met de natuur, kunnen we de maatschappelijke opinie over duurzaamheid veranderen, terwijl de biodiversiteit toeneemt.

Nog belangrijker is dat wij een nieuwe generatie contact laten maken met de natuur. Wij inspireren met name kinderen om een band te vormen met de natuurlijke omgeving.

ArchitectenStefano Boeri Architetti & MVSA Architects
Investeerdera.s.r real estate
LandschapsarchitectLaura Gatti Studio & Arcadis Landschapsarchitectuur & Stedenbouw
AannemerBoele & van Eesteren & Kondor Wessels Amsterdam & Koninklijke Ginkel Groep
Duurzaamheid ConsultingArcadis
Wonderwoods:
Twee Torens,
Een Concept

Het 'verticale bos' is ontworpen door Stefano Boeri Architetti. Dit in Milaan gevestigde architectenbureau staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve ‘Bosco Verticale’ (Verticaal Bos). Het is bedekt met bomen die de toren omarmen en zijn ‘introverte’ architectuur versterkt het geluid van de natuur wat zorgt voor ontspanning.

De andere toren is ontworpen door de Nederlandse architect Roberto Meyer van het in Amsterdam gevestigde MVSA Architects. Dit is een meer ‘extravert’ gebouw: het groene interieur strekt zich uit tot de natuur buiten.

As we see it, Wonderwoods will be an icon for the city of Utrecht & a worldwide source of inspiration for a new found balance between nature & urban life.

Stefano Boeri, architect
Programma:
Wonen, werken & recreëren in hartje Utrecht

In het bruisende hart van Utrecht komen alle aspecten van het leven samen in Wonderwoods: wonen, werken, cultuur, vrije tijd, eten en drinken.

Wonderwoods bevat verschillende type huur-en koopappartementen voor een levendige en diverse doelgroep.

Green Offices met een BREEAM Excellent certificaat voor de bedrijven van de toekomst: licht, groen en met het co-working concept ‘Spaces Wonderwoods’ voor de volgende generatie ondernemers, start-ups en collega’s.

Met Wonderwoods willen wij iets teruggeven aan de stad Utrecht daarom komt er op de 7e verdieping een dakpark met restaurant zowel voor de bewoners, bezoekers en inwoners.

Educatie:

Woody's avontuur: een kinderboekje over de diersoorten in en op Wonderwoods.

Woody woont in de bomen op de torens van Wonderwoods, samen met een heleboel andere 'vogels en bijen'. Ze hebben een speciale band met de kinderen en families die in Wonderwoods wonen. Ga je mee op reis samen met Woody?

In het Stadskantoor van Utrecht is een gratis exemplaar af te halen.

Badend in het groen

Artist impressions
Awards:
Best Mixed-Use development in the Netherlands & Europe & MIPIM Future Project Award & Best Luxury Mixed-Use Development & Architecture in the Netherlands Best Mixed-Use development in the Netherlands & Europe & MIPIM Future Project Award & Best Luxury Mixed-Use Development & Architecture in the Netherlands Best Mixed-Use development in the Netherlands & Europe & MIPIM Future Project Award & Best Luxury Mixed-Use Development & Architecture in the Netherlands Best Mixed-Use development in the Netherlands & Europe & MIPIM Future Project Award & Best Luxury Mixed-Use Development & Architecture in the Netherlands

Let’s collaborate
for better.