Nowhere

teamLab & Jeroen van Mastrigt & Martijn Sanders teamLab & Jeroen van Mastrigt & Martijn Sanders teamLab & Jeroen van Mastrigt & Martijn Sanders teamLab & Jeroen van Mastrigt & Martijn Sanders

Over Nowhere

Nowhere is Europa's eerste centrum gewijd aan Immersive Digital Art en opent in 2024 zijn deuren in Wonderwoods.

Maak kennis met Nowhere: een nieuw state-of-the-art museum gewijd aan 's werelds meest toonaangevende digitale kunstenaars. Dit museum, gevestigd in de iconische groene torens van Wonderwoods, brengt 3000 m2 visionaire kunstwerken van 's werelds meest toonaangevende digitale kunstenaars bijeen. De opening van Nowhere is gepland ergens in 2024, met als aftrap een permanente tentoonstelling van het in Tokio gevestigde collectief teamLab.

Interactieve en boeiende kunst 
De naam van het museum, Nowhere, verwijst naar de ruimte tussen de digitale en de fysieke wereld. Een plek zonder vast perspectief; een plek om in te vullen. Bezoekers krijgen de kans zich te verliezen in een magische wereld, gevuld met een nieuw soort multisensorische en interactieve digitale kunst. In tegenstelling tot andere traditionele galeries of musea zal het publiek actief deelnemen aan en zich bezighouden met de tentoongestelde kunstwerken. Dit zal resulteren in een verleidelijke, rijke en unieke kunstervaring voor een brede groep kunstliefhebbers.

Nowhere:
Een museum waar kinderen hun grootouders mee naartoe nemen.

We zijn vereerd dat teamLab als eerste zal tentoonstellen in Utrecht. Nowhere laat een breed publiek via de kunst onze toekomst ervaren en ermee spelen. Het belooft daarmee een zeer waardevolle aanvulling te worden op het Nederlandse culturele en vrijetijdsaanbod.

Jeroen van Mastrigt, Kwartiermaker Nowhere

Let’s collaborate
for better.

Anne van Kralingen

Developer
Neem contact op