900 Mahler

Eefje Voogd Makelaardij & Boersma Makelaars & Renessence & INBO & Kate Hume & Boele & van Eesteren & Starbucks & Eefje Voogd Makelaardij & Boersma Makelaars & Renessence & INBO & Kate Hume & Boele & van Eesteren & Starbucks & Eefje Voogd Makelaardij & Boersma Makelaars & Renessence & INBO & Kate Hume & Boele & van Eesteren & Starbucks & Eefje Voogd Makelaardij & Boersma Makelaars & Renessence & INBO & Kate Hume & Boele & van Eesteren & Starbucks &

900 Mahler

Een luxe woontoren die het gevoel van Manhattan naar de Zuidas brengt.

900 Mahler, tegelijk chic en stedelijk, is een knipoog naar de architectuur van New York. INBO, de architect van dienst, liet zich inspireren door de New Yorkse architectuur van de eerste helft van de vorige eeuw. De chique woongebouwen van Manhattan hebben een heldere structuur met een openbare plint aan de straat en een ‘kroon’ bovenop. Hun bakstenen gevels zijn zorgvuldig samengesteld en rijk gedetailleerd: een look die voor 900 Mahler opnieuw werd geïnterpreteerd.

ArchitectenINBO & Kate Hume
AannemerBoele & van Eesteren

Pionieren tijdens de crisis

Tijdens de financiële crisis kwamen woonprojecten aan de Zuidas stil te liggen. De initiële initiatiefnemers van deze 900 Mahler haakten af, waardoor de gemeente met niets achterbleef. Gelukkig zette G&S& een stap naar voren en besloot, in lijn met de wens van de gemeente, een voor Amsterdam uniek gebouw te maken: een woontoren met een geheel eigen uitstraling, die opvalt door New York-allure. De visie was om niet zozeer mensen aan te trekken om op de Zuidas te gaan wonen, maar hen te prikkelen om juist in 'dat funky, bijzondere gebouw' te gaan wonen. We kunnen gerust zeggen dat deze missie is volbracht.

Spectaculair uitzicht
Het bakstenen gebouw, bestaande uit twee torens en verder gekenmerkt door hoge ramen en een prachtig koperen logo, herbergt 127 luxe appartementen en penthouses. De bewoners genieten van een uitstekende lichtinval; gecombineerd met ongelooflijke uitzichten en ruime terrassen leidt dit tot een maximale levensstandaard. Glazen liften, die uit de gevel komen, zorgen voor een spectaculair panoramisch uitzicht. Naast comfortabel wonen kunnen de bewoners ook gezellig winkelen of een lekkere kop koffie drinken op de begane grond - waar ruimte is commerciële initiatieven.

 

Warm en gastvrij

Interieurarchitect Kate Hume zorgde ervoor dat het exterieur van 900 Mahler ook aan de binnenkant werd weerspiegeld in de grootse lobby. Opvallende kroonluchters van Kaia en Atollo en tafellampen van Oluce zogen voor het warme, gastvrije gevoel van een vijfsterren hotellobby. De residentiële gastheer (via de conciërgedienst van JAMES) zorgt ervoor dat de bewoners en bezoekers zich meteen thuis voelen.

 

Baanbrekend

900 Mahler heeft een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van de Zuidas door letterlijk en figuurlijk zijn nek uit te steken. Veel meer woongebouwen volgden hierna. De Zuidas wordt nu gezien als een bruisende locatie waar je niet alleen kunt werken, maar zeker ook fijn kunt wonen.

Het metselwerk van de gevels is de belangrijkste drager van het concept achter de woontoren. Het geeft 900 Mahler de grootstedelijke uitstraling en geeft het gebouw tevens een duurzaam en tijdloos karakter.

Rik Bakker, INBO

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op