400 Beethovenstraat

UN Studio & HIH & G&S Bouw & NautaDutilh & Flexform UN Studio & HIH & G&S Bouw & NautaDutilh & Flexform UN Studio & HIH & G&S Bouw & NautaDutilh & Flexform UN Studio & HIH & G&S Bouw & NautaDutilh & Flexform

Over het project

Een uniek kantoorgebouw dat zich op vlak van architectuur en voorzieningen onderscheidt, en uitstraalt dat 'the sky the limit' is.

Inspirerend voor welzijn en communicatie

Dankzij zijn opvallende blauwe kleur en atypische vorm is 400 Beethoven een kantoorgebouw dat je haast niet kunt missen. Deze 13 verdiepingen hoge toren is ontworpen om welzijn en gezondheid te bevorderen: zowel voor de mensen die erin werken als voor de toevallige voorbijganger.

400 Beethovenstraat is ontworpen door Ben van Berkel, oprichter en hoofdarchitect van UN Studio, en is het perfecte voorbeeld van hoe een gebouw een sculptuur kan worden.

ArchitectenUNStudio
InvesteerderHIH
AannemerG&S Bouw
Vloeiende gevel
Zuidas
Tailor-made
Een samenwerking tussen:
G&S&, de gemeente Amsterdam, UN Studio (architect) en hoofdhuurder NautaDutilh.

Alle partners hebben een doel voor ogen namelijk voortzetting van het bedrijfsleven en stadsontwikkeling.

Jason Blackmore, Director

Vloeiende gevels 
Het ontwerp voor het volume van het gebouw is afgestemd op de geplande gebouwde omgeving aan de Mahlerlaan en de Beethovenstraat. De gevel heeft een formele uitstraling aan de noord- en noordoostzijde van het gebouw en een informeel karakter aan de zuidwestzijde. Deze twee exterieurstijlen lopen vloeiend in elkaar over, waardoor een universeel gebouw ontstaat zonder één uitgesproken gevel.

Iconisch herkenningspunt
De extra rondingen en opvallende witte lijnen geven 400 Beethoven een dynamische uitstraling en verbinden het met zijn omgeving. Deze kantoortoren, uniek en toegankelijk tegelijk, doet dienst als iconisch herkenningspunt op de Zuidas en verrijkt dit gebied met opnieuw een levendig stukje architectuur.

Op maat gemaakt
400 Beethoven is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen G&S&, de gemeente Amsterdam, UN Studio (architect) en hoofdhuurder NautaDutilh. Zowel in het interieur als in het ontwerp van het exterieur is rekening gehouden met de belangrijkste wens van NautaDutilh: het creëren van een flexibele en gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Zo werd het gebouw praktisch op maat gemaakt voor NautaDutilh. Door deze nauwe samenwerking met alle partijen is 400 Beethoven gecertificeerd met het BREEAM Excellent-keurmerk voor duurzaamheid. 

G&S & Partners

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op