1000 Mahlerlaan

OZ & Chanel International & G&S& Bouw & Rob Peetoom OZ & Chanel International & G&S& Bouw & Rob Peetoom OZ & Chanel International & G&S& Bouw & Rob Peetoom OZ & Chanel International & G&S& Bouw & Rob Peetoom

Over 1000 Mahlerlaan

Een tijdloos en uniek kantoorconcept, gekenmerkt door een chique en toch bescheiden uitstraling.

Door de compacte en heldere vorm en de schaal van het gevelontwerp, onderscheidt 1000 Mahler zich echt van andere kantoorgebouwen aan de Zuidas. Er is veel aandacht besteed aan de detaillering van het gebouw. Daarmee profileert het zich als het ideale kantoorgebouw voor high-end bedrijven - zoals Chanel - die hun eigen identiteit willen benadrukken en tegelijkertijd discreet willen zijn.

1000 Mahlerlaan
Een tailor-made kantoor voor Chanel

Op maat gemaakt
Tijdens de financiële crisis haakte de oorspronkelijke investeerder van 1000 Mahler af. G&S& ging de uitdaging aan en betrok Chanel - de hoofdhuurder van het gebouw - bij het ontwerp. Het gebouw is op maat gemaakt voor de behoeften en wensen van Chanel: het is veilig, flexibel en anoniem. Nadat Chanel de Zuidas had 'betrokken', volgden nog veel meer hoogwaardige bedrijven - zoals Rob Peetoom. Het bracht echt een nieuwe energie in het gebied.

Verfijnd ontwerp van hoge kwaliteit

1000 Mahler wordt gekenmerkt door interieurs van topkwaliteit, ontworpen in overeenstemming met Chanel, en een Bauhaus-geïnspireerde buitenkant. Het gebouw heeft verschillende buitenruimtes, waaronder een binnentuin en terrassen. Talrijke balkons, gemaakt van hout dat past bij de warme materialen die in het interieur zijn gebruikt, zijn verbonden met de verschillende verdiepingen. Dit geeft het gebouw een zelfverzekerde uitstraling, wat bijdraagt aan een prettige en stimulerende werkomgeving.

Relatie met de stad

Door de schaal van het gebouw en de grootte van de buitenruimtes, verbindt 1000 Mahler de gebruiker echt met zijn/ haar omgeving. Deze nadruk op het creëren van een verbinding met de buurt, was uitzonderlijk voor de tijd waarin het gebouw werd gerealiseerd. Toen waren 'afgesloten' gebouwen de norm. Het gebouw is bovendien een echte blikvanger dankzij het ‘schuivende’ gevelpatroon, bestaande uit wanden en vloeren in Jurasteen. Het overvloedige gebruik van glas resulteert in een hoge mate van transparantie: een perfecte match met de 'honest chic' benadering van de hier gevestigde bedrijven. De begane grond, met winkels, restaurants en een kapsalon, versterkt de relatie van het gebouw met zijn omgeving.

 

De bovenste verdiepingen hebben een hoge mate van flexibiliteit. Dit maakt ‘zoning’ mogelijk. Gebruikers kunnen werkplekken creëren die ongedwongen ontmoetingen stimuleren. (...) Deze kantoorinrichting is geen doel op zich, maar een middel om tot een chique en prettige werkomgeving te komen.

John Bosch, OZ

Let’s collaborate
for better.

Sherilyn Wold

Secretary
Neem contact op